Tarina - Lapuanpiirakka

Leipomon perustaja Olavi Kuntsi oli syntynyt Laatokan Karjalassa Jaakkimassa. Hänen äitinsä reseptillä teemme edelleenkin piirakkamme.

Leipomon perustaja Olavi Kuntsi oli syntynyt Laatokan Karjalassa Jaakkimassa. Hänen äitinsä reseptillä teemme edelleenkin karjalanpiirakkamme, joka nykyisin tunnetaan nimellä Lapuan Piirakka.

 

Hilja-mummo opetti isä-Olavia silloin, kun leipomo sijaitsi vielä Lapuan keskustassa Koulukadulla. Yhtenä kesänä leipomon alkuvuosina kotimme keittiössä keiteltiin puuroa ja maisteltiin makua ja koostumusta. Piirakan kuori on erityinen salaisuus ja sen tekemistä harjoiteltiin kauan. Me lapsetkin pääsimme kaulitsemaan ja pulikalla kokeilemaan, miten ohut kuori syntyy. Siinä piilee kaikki se, mikä tekee piirakastamme ainutlaatuisen ja erilaisen. Oikeasta riisistä keitetty puuro ja rukiinen ohuen ohut kuori ovat piirakkamme tunnusmerkit. Maku ei tule ainoastaan raaka-aineista, vaan siinä maistuu myös vuosikymmenten jopa satojen vuosien perinne Karjalasta, Hilja-mummon muisto.

 

Pitkän matkan on perheen resepti kulkenut Jaakkimasta tänne Etelä-Pohjanmaalle. Hilja-mummon piirakka on ylpeytemme aiheena tänäkin päivänä. Lapuanpiirakka on tärkein tuotteemme, yrityksemme kivijalka. Sen valmistusmäärä on kaikkein suurin koko tuotevalikoimastamme.

Laatua vuodesta 1962

Lapuan Leipä on perustettu 1962. Perustajat olivat Olavi ja Eila Kuntsi. Tänä päivänä perinteitä jatkavat tyttäret Marjanne Kuntsi ja Marketta Mikkilä yhdessä Sakari Mikkilän kanssa.

 

Leipomon perustaja Olavi Kuntsi oli syntynyt Laatokan Karjalassa Jaakkimassa. Hänen äitinsä reseptillä teemme edelleenkin piirakkamme.

Lapuan Leipä Facebookissa